Περιήγηση στο Νησί

Η Άνδρος είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και δεύτερο σε έκταση μετά την Νάξο. Βρίσκεται μία ανάσα από την Αττική γη καθώς απέχει μόλις 2 ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας. Η σύνδεση του νησιού γίνεται ακτοπλοϊκώς, με καθημερινά και συχνά δρομολόγια. Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας από www.cycladestickets.com. Η αρχόντισσα του Αιγαίου με τη μεγάλη ναυτική παράδοση είναι ένα καταπράσινο νησί με περιβάλλον γεμάτο αντιθέσεις. Βραχώδεις ακτές εναλλάσσονται με αμμουδερές παραλίες, τα βουνά διαδέχονται περιβόλια, άφθονα τρεχούμενα νερά και πηγές, όπως η γνωστή Σάριζα. Συνεχιζόμενες οροσειρές με απότομες πλαγιές και ανάμεσα τους φαράγγια, ρεματιές και κοιλάδες γεμάτες με ελαιόδεντρα, αμπέλια και οπωροφόρα δέντρα συνθέτουν τo τοπίο του νησιού.

Η Χώρα με τα μοναδικά αξιοθέατα και την πολύπλευρη καλλιτεχνική δραστηριότητα, το κοσμοπολίτικο Μπατσί που το καλοκαίρι κατακλύζεται από τουρίστες, οι πολυάριθμοι γραφικοί οικισμοί, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μοναστήρια και οι εκκλησίες αποτελούν πόλο έλξης για πολυάριθμους τουρίστες.

Τόπος πολιτισμού

Στην Άνδρο συστηματικά προβάλλονται και προωθούνται οι τέχνες και ο πολιτισμός. Όλο το χρόνο υπάρχουν δραστηριότητες παγκόσμιας εμβέλειας και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να συνδυάσετε την επίσκεψη σας στην Άνδρο με κάποιο καλλιτεχνικό ή πνευματικό γεγονός.

Τόπος αναψυχής

Οι επισκέπτες του νησιού μένουν πάντα με τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς συνδυάζει δραστηριότητες για όλες τις προτιμήσεις. Όλη η περιοχή προσφέρεται για περίπατους και ποδηλασία. Επίσης η καταγάλανη θάλασσα είναι ιδανική για ψάρεμα, καταδύσεις ή windsurfing.

Δείτε τα μνημεία

Η παράδοση βρίσκεται παντού. Στο αρχαιολογικό, το ναυτικό, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην αρχαία Ζαγορά, έναν από τους σημαντικότερους οικισμούς από τη Γεωμετρική εποχή. Στα σπίτια και τα σοκάκια, στα κάστρα και τα μοναστήρια, στις διηγήσεις των μεγαλυτέρων. Στους νερόμυλους και τους ανεμόμυλους.

Χαρείτε τη με όλες σας τις αισθήσεις

Γευθείτε καλτσούνια, αμυγδαλωτά, γλυκά κουταλιού, αλλά και ντόπια λουκάνικα, από τα οποία φτιάχνετε η παραδοσιακή ομελέτα φουρτάλια.Νιώστε τον ήλιο και την θάλασσα στο κορμί σας στις παραλίες Μπατσίου, Ζάργκος, Αχλάς, Ατένι, Χρυσή Άμμος, Βιτάλι, Πήδημα της Γριάς, Παλαιόπολης,Νημπορειό και σε άλλες φανταστικές παραλίες του νησιού. Ακούστε τις παραδόσεις. Μυρίστε τις ευωδιές της φύσης. Κάντε τις διαδρομές- περίπατους με το μεγάλο ενδιαφέρον. Δείτε εικόνες μοναδικές, μαγευτικές και … θα ξαναρθείτε.

ΜΠΑΤΣΙ, ΜΠΑΤΣΙ, Τ.Κ. : 845 03 ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΑΝΔΡΟΣ
Τηλέφωνο: (+30) 22820 41050 , (+30) 22820 41811 , (+30) 22820 42000,
Κινητό: (+30) 6976 881646
Fax: (+30) 22820 42000
Email: likiostu@otenet.gr
Website: http://www.likiostudios.gr

Social media

  • Facebook
  • Trip Advisor

Likio Studios © 2014 |     Created by Website Development Company - Website Construction Athens HotelRev